sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Arvostelu: Triple Frontier (2019)

J.C. Chandorin ohjaama ja Oscar-voittaja Mark Boalin kynäilemä Netflix-originaali Triple Frontier on nimekkäällä näyttelijäkaartilla varustettu toimintapläjäys. Elokuvaa tähdittävät niin Ben Affleck ja Oscar Isaac kuin tv-sarjoista paremmin tunnetut Charlie Hunnam ja Pedro Pascal.

Kun entiset erikoisjoukkojen sotilaat päättävät listiä kolumbialaisen huumeparonin ja ryöstää tämän rahat, ei kaikki mene aivan pilkuntarkan suunnitelman mukaan. Pian he taistelevat aseistettuja vihollisia ja karua maastoa vastaan paetessaan eläkevarojensa kanssa Andien yli. Ahneudella on hintansa, kuten kaverukset saavat oppia.

Toimintakohtaukset ovat kirkkaasti Triple Frontierin parasta antia. Intensiivinen tunnelma pitää tehokkaasti otteessaan ja sankareiden meno on uskottavan näköistä, kylmän viileää ammattisotimista. Etenkin viidakon keskellä sijaitsevaan huumepomon kartanoon tehty isku edustaa lajin kärkitasoa.

Sinänsä viihdyttävää räiskettä ei kuitenkaan ole toimintagenren mittapuulla tarpeeksi, jotta elokuva pärjäisi kovimmille kilpailijoilleen. Tarvittaisiin kompensoivia vahvuuksia, mutta merkittäviä sellaisia ei löydy. Tähtikaartin vetovoima tekee tarinasta riittävän kiinnostavan kertakatselulle, mutta pyrkimykset totisempaan draamaan valuvat auttamatta hukkaan.

Kokonaisuutena elokuva jää siis keskinkertaiseksi, mutta lajityypin faneille tämä on silti oiva välipala tulevia action-hittejä odotellessa.

Tämä teksti tai muokattu versio siitä on julkaistu osana kainuulaisille sanomalehdille kirjoittamaani Striiminurkka-sarjaa, jossa teen katsauksia Netflixin tarjontaan.